2016. november 28., hétfő

Csokoládés Cupcake elkészítése gyorsan

Csokoládés Cupcake készítése
Kislányommal nekiálltunk Cupcake- ok készítésének.
Nagyon finom lett és pár nap után is a tésztája nem szikkadt ki.

Tészta recept hozzávalói:


-21 dkg liszhez 2 teáskanál sütőport kevertünk
-4 dkg holland kakaópor
-fél teáskanál szódabikarbóna
- 12dkg kristálycukor
-1 tasak vaniliás cukor
80 g olvasztott vaj, vagy margarin
2és fél dl joghurt vagy tejföl
/ nekünk tejfölünk volt itthon, de egy kis tejet hozzáadva, teljesen jó lett. A tészta állagának, kicsit sűrűbb kell lennie mint a palacsinta tésztáé./


Vajkrém hozzávalói:

-250 g teavaj
-120 g porcukor átszitálva
-1 csomag vaníliás cukor
- ételszínezék

Elkészítése:
 1. tálban elkeverni a lisztet + sütőporral + kakaó + szódabikarbonát.
2. tálban felverni a tojást, mindkét cukorral + joghurtot + olvasztott vajat + hozzáadni a lisztes keveréket.
/ ezt a két tálas műveletet lerövidítettem időhiány miatt, ezért egy tálba kevertük el mindegyik hozzávalót, így is működött /
Kiosztottuk a muffin formákba egy - egy kapszlik papírformát, azokba félig a tésztát.
Mindezek közben előmelegítettük a légkeveréses sütőt 160 C fokra.
Ezt követően, megsütöttük 20-25 perc alatt a tésztákat.
Miután a sütőt lezártuk, 5 percig bent pihentettük a tésztát, utána kivettük hűlni őket.
/ teljesen ki kell hűljenek a tészták, különben a tetején a vajkrém díszítések nem lesznek szépek./

Vajkrém elkészítése:

- felolvasztom egy kicsit a vajat, hozzáadom az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot robot géppel elkeverem.
- hűtőbe tesszük 15-20 percre, hogy megszilárduljon
-ételfestékkel a kívánt színre színezzük a habunkat.
Kihűlt formákra tesszük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése